9 990 Ft

New York, Kansas & Chichago
New York, Kansas & Chichago

Spice to meat you

 

Hogyan használjuk?

Számos jó megoldás létezik a steak ízeinek, aromáinak kiemelésére, fokozására. Az egyik legismertebb ilyen eljárás a pácolás/marinálás. A legegyszerűbb és leghatásosabb eljárás azonban a fűszeres bedörzsölés (Dry Rub). Ezek a fűszer variációk a rájuk jellemző ízekkel és aroma harmóniával emelik kedvenc steakünk élvezeti értékét.

Megmutatjuk a bedörzsölő fűszerkeverék használatának egyszerű lépéseit.

New York, Kansas & Chichago

1/ Először is válasszon egy steak-nek való szép húst. A vastagabb szeletekkel jobban járunk, hiszen azok sokkal könnyebben kerülnek összhangba, harmóniába a fűszerekkel, mint a vékony szeletek, ahol a fűszerezéssel a hús aromáit is elfedjük.

New York, Kansas & Chichago

2/ Nézzen utána recepteknek szakácskönyvekben vagy online és készítse el a recept szerint saját fűszerkeverékét, vagy vásároljon készen.

New York, Kansas & Chichago

3 / A keverék elkészítéséhez használjon mozsarat és mozsártörőt. Ezzel a módszerrel előhozza a fűszerek olaj esszenciáját és kiteljesedett aromáját anélkül, hogy tönkretenné azokat.

New York, Kansas & Chichago

4/ Szórja a keveréket a hús egyik oldalára, majd ujjaival masszírozza be a teljes felületet vele, majd ismételje meg a másik oldalon is. Ne feledkezzen meg a hússzelet széleiről sem!

New York, Kansas & Chichago

5 / Hagyja pihenni! Tekerje be a hús szeleteket egyenként és szorosan folpack-ba és pihentesse hűtőszekrényében pár órát, de akár egy egész napot is.  A 4 cm széles hús szeletek pihenhetnek tovább is kívánság szerint. A pihentetéssel töltött idő alatt a fűszerek aromái kiteljesednek és egyenletesen szétoszlanak a hús felületén.

New York, Kansas & Chichago

6 / A sütés: Ahogy minden egyéb esetben, most is hevítse elő a grillt vagy serpenyőjét. A grillt érdemes előtte megtisztítani kefével és olajos törléssel az előző grillezések maradványaitól. A húsokat érdeme a sütés előtt legalább egy órával kivenni a hűtőszekrényből és hagyni, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. A tökéletes eredmény érdekében, amennyiben rendelkezik Steak Champ steak tüskével, helyezze be az egyik hússzeletbe.

 

 

Jó étvágyat!

New York, Kansas & Chichago